A sportolás szerelmeseinek is számos érdekes és izgalmas kikapcsolódást nyújt Észak-Ciprus. Egyéni vagy csoportos lehetőségek egész évben várják a sport után érdeklődőket. Felkészítő edző táborok futbalisták, kerékpárosok, teniszezők, túrázók, futók és még megannyi számos sportág területén elismertek.

Információ: Az oldalon csupán információs céllal mutatjuk be a Techno Travel / Örnek Holiday's Észak-Ciprusi Utazási Iroda programjait. 

Főleg a Nordic Walking szerelmeseinek készült túra csomagjuk, mely Észak-Ciprusi Hegyi Séták címen került meghírdetésre. Az aktív hegyi túrák keretein belül gyalogosan fedezhetik fel a Five Fingers Hegység szépséges túra útvonalait, csodálatos tájait, páratlan kilátással a Kyreniai (Girnei) partokra. Minden túra gyakorlott és képzett idegenvezető segítségével zajlik. A túrák erőségi szintjei csoportonként változik, kérhető a könnyűtől a nehéz szintig. A túrák ideje alatt többszöri megállással pihenő szakaszok vannak beiktatva.

Gyakorlati tudnivalók: Kényelmes bakancsra, túrabotra és személyes elsősegély dobozra is szüksége lesz, lehet. Naptej és kalap/sapka is kellhet majd, hiszen a napsütés egész évben erős Cipruson. A nyári melegben érezheti úgy, hogy túrák nehezebbek és több erőfeszítést igényelnek, ezért erre mindenképpen készüljön fel. A mobiltelefon hálózatok a hegyekben nagyrészt nem elérhetőek, ezért a kirándulások során nem biztos, hogy fog tudni telefonálni. A fényképezőgépét se felejtse otthon, hiszen a csodálatos tájakat és kalandokat mindenképpen érdemes lesz megörökíteni! 

Ez a túra: Elsősorban 25 év felettieknek készült!

A túrák átlagos hossza: 15-20.km/túra/nap

Második túra csomagjuk a közepes, mérsékelt erőségi szintbe tartozó, Az Elvarázsolt Kastélyok Szigetén címet viselő programcsomag. Azon kedves vendégek részére ajánlják, akik szeretik a régi kastélyokat, ódon várakat, a természetet és mindezt pihenéssel szeretnének ötvözni a nyaralásuk alatt. Ez a program csomag öt egész napos kirándulást foglal magába, melyek során megtekinthetik a Pentadaktilosz hegység ("Öt Ujj Hegység") csodálatos tájait és betekintést nyerhetnek a helyiek életébe. Gyalogosan kalandozva fedezheti fel a ciprusi tájakat és gyönyörködhet a Földközi-tenger látványában. A sziget történelme, a helyiek hagyományai mellett, megismerheti a térség különleges és egyedülálló növény- és állatvilágát is. A kirándulások nagy részén a kísérő busz hoz majd házi készitésű ebédet és szállítja majd a résztvevőket bizonyos pontok között. A csomag programjait úgy tervezte az iroda, hogy a lehető legtöbbet lásson az országból, de emellett nem felejtették el, hogy Ön nyaral és saját magára illetve pihenésre is szeretne időt szakítani. Ezért a túrák mellett szabadnapot is biztosítanak, amikor élvezheti a hotel szolgáltatásait, a medencéket és a masszázst is... vagy csak sétáljon a tengerparton és élvezze a Földközi-tenger közelségét. 

Gyakorlati tudnivalók:  Kényelmes bakancsra, túrabotra és személyes elsősegély dobozra is szüksége lehet. Naptej és kalap/sapka is kellhet majd, hiszen a napsütés egész évben erős Cipruson. A nyári melegben érezheti úgy, hogy túrák nehezebbek és több erőfeszítést igényelnek, ezért erre mindenképpen készüljön fel. A mobiltelefon hálózatok a hegyekben nagyrészt nem elérhetőek, ezért a kirándulások során nem biztos, hogy fog tudni telefonálni. A fényképezőgépét se felejtse otthon, hiszen a csodálatos tájakat és kalandokat mindenképpen érdemes lesz megörökíteni! 

Ez a túra: Elsősorban 25 év feletti, túrázást és természetet kedvelő, a történelmi múlt iránt is érdeklődőknek készült.

A túrák átlagos hossza:  13-16.km/túra/nap

Az iroda harmadik túra csomagja a kezdő túrázók részére készült. Már a csomag elnevezése Barangolások Észak-Cipruson is utal arra, hogy itt napi könnyű sétákkal felfedezhetik azokat a látnivalókat, amiket az előző két túra csomagjunk is magába foglal. Ellátogatnak a varázslatos Buffavento, St.Hilarion és Kantara vár -kastélyokhoz, a lenyűgöző Bellapais Apátsághoz, Antiphonitis templomhoz, Alevkayasi erdőhöz és a festői helyi falvakhoz, mint például Catalköy, Ilgaz és Karaman. Megismerhetik a helyi emberek életét és hagyományait. Néhány kirándulásnál autóbusz viszi a csoportot egyik helyről a másikra és szállítja frissen elkészített és házias ebédet. A séták erőségi szintje könnyű fokozatú, bárki számára könnyedén teljesíthetőek.

Gyakorlati tudnivalók:  Kényelmes túra cipő viselése ajánlott, esetleg túra bot használata.Naptej és kalap/sapka is kellhet majd, hiszen a napsütés egész évben erős Cipruson. A nyári melegben érezheti úgy, hogy túrák nehezebbek és több erőfeszítést igényelnek, ezért erre mindenképpen készüljön fel. A mobiltelefon hálózatok a hegyekben nagyrészt nem elérhetőek, ezért a kirándulások során nem biztos, hogy fog tudni telefonálni. A fényképezőgépét se felejtse otthon, hiszen a csodálatos tájakat és kalandokat mindenképpen érdemes lesz megörökíteni!

Ez a túra: Elsősorban 20 év felettiek részére ajánljuk.

Túrák átlagos hossza: 10-15.km/túra/nap

A búvárkodás szerelmeseinek szóló csomagjunk Fedezze fel Ciprus víz alatti világát! címmel került meghírdetésre. E csomagunkban Ciprus lenyűgöző és egyedül álló víz alatti világát ismerhetik meg. Ciprus az egyik leghosszabb búvár szezont kínálja a sportág szerelmeseinek a mediterrán térségben! Ciprus izgalmas zátonyai hihetetlen változatos tengeri élővilágot kínálnak. A tiszta és meleg vizű tenger kiváló feltételeket kínál a merülésekhez. A csomag tartalma egy egész napos túra, a roncs búvárkodás szerelmeseinek egyik nagy kedvence a világ TOP 10 víz alatti roncsok listáján található Zenobia! Ez a túra viszont minimum képesítéshez kötött: Advanced Open Water (AOW) vagy ezzel egyenértékű! A búvárcsomag erőségi szintje a kezdőtől a haladókig csoport beosztásonként változó. Kedőknek alap oktatást biztosítanak!

Gyakorlati tudnivalók: A programcsomag tartalma időjárás függő! A programok sorrendje ennek függvényében változhat. Igény esetén egyéni program összeállítására is van lehetőség. Éjszakai merülések szintén igény esetén megszervezhetők. 

A búvár túrák: Elsősorban 20 év felettieknek szólnak.

A kerékpározás szerelmeseinek hírdetett Észak-Ciprusi Kalandok Két Keréken elnevezésű csomagjunkban végig kerekezhetnek Észak-Cipruson, így a nyugati részétől a keleti félsziget aranyhomokos tengerpartjáig jut majd el. Az öt egész napos túra során mindvégig a Pentadaktylos (Öt Ujj) hegység vonulatát követve, nyugatról keleti irányba haladva, néha 1050 méteres magasságban, néha pedig tengerszinten pedálozhatnak. A túra során betekintést nyerhetnek a helyiek mindennapi életébe, szokásaikba és megkóstolhatják helyi ételeiket és italaikat. Egy szabadnapot jut a pihenésre is, egy kellemes falucskában a Földközi-tenger partján. Az út a szigeten több olyan túraútvonalán visz, ahhol a növény- és állatvilága érintetlen ezeken a magaslatokon. A fenyőfák között templomok, várak és kolostorok húzódnak meg. Miközben felfedezi a Pentadaktilosz hegységet, olyan patinás műemlékeket csodálhat meg mind a Bellapais Apátság, Antiphonitis Templom, Szt. Hilairion vagy Buffavento Vára. A túra erőségi szintje közepesen erős - helyenként erős kategóriába sorolható.

Gyakorlati tudnivalók:  A hardtail mountain bike típusú kerékpárokat szerviz táskával az iroda biztosítja az Önök számára. A saját pedáljait és cipőjét Önnek kell magával hoznia. Természetesen a megfelelő biciklis ruházat is nagyon praktikus. A kerékpárok megfelelő beállításához szükségünk lesz az Ön magasságára is. Nyáron, kora tavasszal és ősszel naptej és fejfedő elengedhetetlen kelléke a túráknak! Kérjük számoljon azzal, hogy a bizonyos évszakokban előforduló ciprusi meleg miatt érezheti úgy, hogy a kerékpározás több energiát igényel Öntől mint máskor. Útjunk során egy kísérő jármű is a segítségünkre lesz, hogy szállítsa a csomagokat, vagy hogy vészhelyzet esetén a szolgálatukra álljon. A fényképezőgépét se felejtse otthon, hiszen a csodálatos tájakat és kalandokat mindenképpen érdemes lesz megörökíteni!

Szállásaik: Club Simena Hotel, Bellapais Monastery Village Szálloda, Shinya és Ay Phodios falusi házak. Házi készítésű ebédeket ehetnek a hegyekben, vacsorát pedig a szállásokon, illetve éttermekben fogyasztják el.

A kerékpáros túrák:  Elsősorban 25 év feletti sportos, sporthoz szokott, jó erőnléttel rendelkező fiataloknak ajánlják. Kérjük számoljon azzal, hogy a bizonyos évszakokban előforduló ciprusi meleg miatt úgy érezheti, hogy a kerékpározás több energiát igényel Öntől mint máskor! 

Túrák átlagos hossza:  35-55.km/túra/nap

A golfozás szerelmesei számára Észak-Ciprus egy igazi főnyeremény! Észak-Cipruson ez az úri sport az év bármely időszakában művelhető! Nem véletlenül kapta a csomag neve a Golf az év bármely időszakában címet. Képzeljen el egy gyönyörűen tájat, miközben élvezi a nagyon enyhe ciprusi éghajlatot, a strand, a tenger és a szolgáltatások, mint például a fedett medence, szauna és gyógyfürdő, melyek szintén az Ön kényelmét szolgálják. Ez a golf csomag egy kiváló módja annak, hogy aktív nyaralása során, a pihenést is élvezze! A Korineum Golf & Beach Resort szálloda, luxus üdülőhely, mely Észak-Ciprus egyetlen gyönyörűen parkosított, 18 lyukú nemzetközi szabványok alapján kialakított golfpályát kínál minden szükséges komforttal. Az év során több, nemzetközi szintű verseny is megrendezésre kerül a Korineum Golf & Beach Resort valamint Country Club területén.

Gyakorlati tudnivalók:  ez a csomag 2 teljes kör játékot és egy bajnokságot biztosít!
A Korineum Greenfee és egyéb díjai:

Az átlagos greenfee díj 1 körre a 18 lyukú nemzetközi szabványú golfpályán kb. 45 EUR, az évszaktól függően és a körök számától függően, foglalások arányában. A buggy 25 EUR, a kocsi 5 EUR és egy e-trolly költsége 10 EUR.

Ezt a csomag:  20 év feletti golfozóknak, klubtagsággal rendelkezőknek készült.

Nemrég kezdett teniszezni, szertné fejleszteni tenisz tudását és szeretne friss levegőn játszani és egyben kikapcsolódni, nyaralni is évszaktól függetlenül? Kezdő teniszezőknek összeállított csomagjunk a Tenisz a mediterrán napsütésben - kezdő a legideálisabb ez előbb feltett kédés megválaszolásában! Egy teljes héten át fejlesztheti a tudását és a technikáját, illetve javíthatja a kondícióját, gyakorlott, profi edzők segítségével. A sport mellett természetesen pihenni is marad ideje. A szabadidejében élvezheti a hotel nyújtotta szolgáltatásokat vagy felfedezheti Észak-Ciprust. Ezt a tenisz csomagot kizárólag kezdő játékosoknak ajánlják. Ha Ön ennél magasabb szinten játszik, kérjük nézze meg a "Tenisz a mediterrán napsütésben - Haladó és Club Standard" nevű csomagjukat.

Gyakorlati tudnivalók: A három salakos teniszpálya a hotel közelében található, öltözővel és tusolóval felszerelve. Az edzések alatt a labdák biztosítottak a játékoz. Teniszütő bérlésére nincs lehetőség, ezért azt kérik, hogy hozza magával a saját ütőjét. Húrozásra, ütő és labda vásárlásra van lehetőség. A pályáknál büfé is található, ahol üdítőket és harapnivalókat is lehet kapni.

A programra csak kezdő játékosok jelentkezését várják. Korhatár: 12-13 éves kortól.

A tenisz sport szerelmesei számára készült el intenzív tenisz hét csomagjunk Tenisz a mediterrán napsütésben - haladó és club standad címmel. Ha Ön már tud teniszezni, esetleg profi teniszező, és évszaktól függetlenül szeretné friss levegőn edzeni magát, akkor mi sem tökéletesebb erre mint egy intenzív tenisz hét Afrodité mediterrán szigetén, a Földközi - tenger kellemes közelségében. Egy teljes héten át fejlesztheti a tudását és a technikáját, illetve javíthatja a kondícióját, gyakorlott, profi edzők segítségével. Ezt a tenisz csomagot csak haladó és club standard játékosoknak ajánlják. Ha Ön kezdő játékos, akkor kérjük tekintse meg a kezdő játékosoknak ajánlott csomagot. Ez a sport - üdülési csomag úgy lett tervezve, hogy egy hét alatt a lehető legtöbbet hozza ki Önből, emellett azt sem felejtik el, hogy Ön nyaral, ezért saját magára és pihenésre is szeretne időt szánni. Ezért az edzések között lehetősége lesz feltöltődni a hotelben, kiélvezve annak szolgáltatásait, a medencét, a masszázst... vagy csak sétálni egyet a tengerparton és felfedezni Észak-Ciprus tájait. Egyéni igényeit is teljesíteni tudják, ha Önnek e csomag tartalma nem lenne kielégítő. 

Gyakorlati tudnivalók: A három salakos teniszpálya a hotel közelében található, öltözővel és tusolóval felszerelve. Az edzések alatt a labdák biztosítottak a játékoz. Teniszütő bérlésére nincs lehetőség, ezért kérik, hogy hozza magával a saját ütőjét. Húrozásra, ütő és labda vásárlásra van lehetőség. A pályáknál büfé is található, ahol üdítőket és harapnivalókat is lehet kapni.

Csak haladó és club standard játékosoknak! Korhatár: 12 éves kortól. Igény esetén versenyek, bajnokságok rendezhetőek helyi teniszezőkkel.

Temészet kedvelők, az állat és növény világ után érdeklődők számára alakították ki speciális, Észak-Ciprus a Madárparadicsom címet viselő csomagjunkat azon kedves természet barátok számára, akik szeretnének közelről megfigyelni Észak-Ciprus különleges élővilágát! Észak-Ciprus növény- és élővilága sok tekintetben egyedi. Az őszi és a tavaszi vonulási időszakban Észak-Ciprus ege rendkívül látványos a költözőmadarak mozgásának köszönhetően. Ciprus földrajzi fekvésének köszönhetően számos madár áthalad a szigeten a költőhelyeik felé menet vagy felől jövet, illetve előszeretettel megállnak itt, beleértve ritka trópusi fajokat is. A 347 különböző madár faj közül 7 teljesen egyedülálló ciprusi faj. Nagy az esély arra is, hogy a több mint 50 pillangó fajból, mindenki megtekinthet pár vonzó példányt az utazása során. Az 1900 felfedezett ciprusi növényfajból 1500 Észak-Cipruson fordul elő. Észak Ciprus növényvilága 19 olyan őshonos növényfajt tart számon amely csak Észak-Cipruson található meg, sehol máshol a világon! Továbbá 32 vadon élő orchidea faj található még itt. Karpaz-félsziget Nemzeti Parkja, nem csupán az egyedülálló növényvilágával büszkélkedhet, hanem a szorgalmas, hűséges, megbízható és engedelmes, feltűnően szép szemü vadszamarakkal, amelyek Észak-Ciprus védegyévé váltak és az egyik legvonzóbb turista látványosság a szigeten. Két tengeri teknős faj is Észak-Ciprus partjait választja arra, hogy ott tojásait lerakja. Ezek az Álcserepes Teknős (Caretta caretta) és a Zöld Teknős (Chelonia mydas). Minden évben több mint 200 teknős látogatja Észak-Ciprust e két tengeri fajból. A legjobb megfigyelési időszak a tojások elásására június végétől július elejéig tart. A tojásokból kikelő teknősöket pedig augusztusban, de különösen augusztus végén és szeptember elején lehet látni. 

25 év felettiek részére ajánlott programcsomag.

A néprajz, történelem, kultúra, régészet és a helyi manufakturák kedvelői számára egy igazi csemegét kínálnak A múlt csodái címmel. Intenzív kulturális és történelmi ajánlatuk megmutatja Önnek Észak-Ciprus legfontosabb történelmi látnivalóit. A kirándulásokon idegenvezetőnk lesz segítségére. ellátogatnak Kyrenia és Famagusta városába, meglátogatják Salamis romjait, a Bellapais Kolostort, a Kantarai várat, Güzelyurt városát, a csodálatos Karpaz-félszigetet és még sok más csodás nevezetességet. Csomagjukat, olyan utasoknak kínálja az iroda, akik tényleg szeretnék megismerni, az ország történelmét, a helyi embereket és szokásaikat. Bemutatják Önnek a kulturális és történelmi Észak-Ciprust, és a legfontosabb látnivalókat a bizánci, Lusignan velencei és török időkből, közben megismerhetik a ciprióta vendégszeretetet. Lehetősége lesz megtekinteni például, hogy hogyan készülnek a helyi sajtok illetve kenyerek.

Gyakorlati információk:  A ciprusi konyha híres ízletes, kellemesen fűszerezett ételeiről. Javasolják Önnek, hogy minden alkalmat megragadva próbálja ki a helyi ételeket. A teljesség igénye nélkül megkóstolásra ajánljuk a következőket: hellim sajt, molohiya, köfte (fasírt), bulgur köfte, dolma (töltött tökvirág és szőlő levél), fekete szemű bab saláta, kolokas (táró), gombó, ekmek kadayifi (ciprusi édesség fagylalttal tálalva). Jó étvágyat, vagy ahogy a helyiek mondanák, afiyet olsun!

Főleg a felnőtt korosztály számára összeállított és érdekes a csomag tartalma, így leginkább 25 év felettieknek ajánlják.